Preşedintele Ugandei a oferit scuze kenyenilor după ce fiul său i-a ameninţat cu invazia

Preşedintele Ugandei a oferit scuze Kenyei pentru mesajele trimise pe Twitter de fiul său prin care îi ameninţa pe vecinii kenyeni cu invazia, potrivit CNN.

261 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Ugandei a oferit scuze kenyenilor după ce fiul său i-a ameninţat cu invazia

Wikipedia Commons/Muhoozi Kainerugaba, Twitter

Preşedintele Yoweri Museveni a oferit scuze kenyenilor pentru tweet-urile postate de fiul său Muhoozi Kainerugaba, care a ameninţat în repetate rânduri cu invadarea vecinului ugandez din Africa de Est.

Kainerugaba, care este considerat drept şeful de facto al armatei şi succesorul ales al tatălui său, a fost demis marţi din funcţia de comandant al forţelor terestre ugandeze după ce comentariile sale au atras reacţii furioase din partea kenyenilor pe reţelele de socializare.

Preşedintele Museveni a oferit scuze pentru acţiunile fiului său, spunând că este greşit ca funcţionarii publici să se amestece în afacerile altor naţiuni.

„Îi rog pe fraţii şi surorile noastre kenyene să ne ierte pentru tweet-urile trimise de generalul Muhoozi, fostul comandant al forţelor terestre. Nu este corect ca funcţionarii publici, fie că sunt civili sau militari, să comenteze sau să intervină în vreun fel, în afacerile interne ale ţărilor frăţeşti", a scris Museveni într-o declaraţie publicată pe site-ul său oficial.
Într-o serie de tweet-uri, luni şi marţi, Kainerugaba a postat mesaje provocatoare, printre care propunea unificarea Kenyei şi a Ugandei şi oferea vaci pentru a se căsători cu viitorul premier al Italiei.

„Nu ne-ar lua 2 săptămâni, mie şi armatei mele, să capturăm Nairobi", a scris Kainerugaba, referindu-se la capitala Kenyei.

„Unirea este o OBLIGAŢIE! Niciun om onorabil nu mai poate permite aceste graniţe artificiale, coloniale. Dacă generaţia noastră are bărbaţi, atunci aceste graniţe trebuie să cadă!", a adăugat Kainerugaba.

De asemenea, Kainerugaba i-a întrebat pe cei peste 600.000 de urmăritori de pe Twitter câte vaci ar trebui oferite ca preţ de mireasă pentru Giorgia Meloni, politicianul de dreapta care urmează să fie numit prim-ministru al Italiei în această lună.

„I-aş oferi imediat 100 de vaci Nkore! Pentru că este neînfricată şi adevărată!!!", a scris el.

Kainerugaba a declarat ulterior că toate comentariile au fost făcute în glumă.

Într-o declaraţie prin care a anunţat înlocuirea din funcţia de comandant al forţelor terestre, armata ugandeză a spus că Kainerugaba a fost promovat de la gradul de general-locotenent la cel de general şi că va rămâne consilier prezidenţial superior pentru operaţiuni speciale.

Museveni a justificat promovarea lui Kainerugaba, spunând că fiul său a greşit doar în comentariile sale şi nu în măsurile luate.

Analiştii ugandezi şi liderii opoziţiei l-au acuzat de mult timp pe Museveni, în vârstă de 78 de ani, că îşi pregăteşte fiul pentru a-i lua locul, însă Museveni, care se află la putere de 36 de ani, a negat în mod repetat acest lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici