Preşedintele unei ţări africane îl numeşte pe fiul său şef al armatei. Acum doi ani, acesta spunea că va invada Kenya

Preşedintele Ugandei Yoweri Museveni l-a promovat pe fiul său Muhoozi Kainerugaba la conducerea armatei. Promovarea are loc în condiţiile în care la nivelul puterii centrale au fost făcute mai multe modificări.

840 afișări
Imaginea articolului Preşedintele unei ţări africane îl numeşte pe fiul său şef al armatei. Acum doi ani, acesta spunea că va invada Kenya

Preşedintele unei ţări africane îl numeşte pe fiul său şef al armatei. Acum doi ani acesta spunea că va invada Kenya

Generalul maior Muhoozi Kainerugaba, în vârstă de 48 de ani, este cunoscut pentru comentariile sale politice. Promovarea are loc în acelaşi timp cu demiterea din Guvern a cinci miniştri importanţi. Doi apropiaţi ai generalului au fost numiţi miniştri, potrivit BBC.

Preşedintele, în vârstă de 79 de ani, se află la putere din 1986. El a negat de mai multe ori faptul că îl pregăteşte pe fiul său pentru a-i urma la conducerea ţării.

Kainerugaba este o figură controversată, care se implică des în viaţa politică, încălcând protocoalele militare. În 2022 el a ameninţat pe platforma X că va invada ţara vecină Kenya. Ulterior, tatăl său a prezentat scuze publice preşedintelului şi poporului din Kenya.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici