Preşedintele Zelenski, în vizită în regiunea inundată din Herson

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat joi regiunea Herson, puternic afectată de inundaţii, în timp ce evacuările continuă. Aproximativ 600 de kilometri pătraţi din regiune sunt sub ape după ce barajul a fost distrus.

346 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Zelenski, în vizită în regiunea inundată din Herson

Aproximativ 600 de kilometri pătraţi din regiunea Herson, sudul Ucrainei, erau joi sub ape în urma distrugerii barajului hidroelectric Kakhovka, a declarat guvernatorul regional.

Guvernatorul Oleksandr Prokudin a declarat că 68% din teritoriul inundat se află pe malul stâng al râului Dnipro, ocupat de Rusia. "Nivelul mediu al inundaţiilor" în regiunea Herson joi dimineaţă era de 5,61 metri, a declarat el, potrivit Reuters.

"Lucrăm şi îi vom ajuta pe toţi cei care au ajuns în dificultate", a adăugat acesta, referindu-se la inundaţiile provocate de prăbuşirea barajului, care se află la aproximativ 60 km în amonte de Herson.

Rusia şi Ucraina se acuză reciproc pentru distrugerea barajului.

"În ciuda pericolului imens şi a bombardamentelor ruseşti constante, evacuarea din zonele inundate continuă", a declarat Prokudin. El a precizat că aproape 2.000 de persoane au părăsit teritoriul inundat până joi dimineaţă.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, miercuri târziu, că este imposibil de prezis câte persoane vor muri în zonele ocupate de Rusia din cauza inundaţiilor. Joi a vizitat zona.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici