Prestigioasa universitate Harvard, acuzată de discriminare rasială

O asociaţie a anunţat luni că a depus plângere împotriva prestigioasei universităţi americane Harvard din Massachusetts (nord-est) şi Universităţii North Carolina din Chapel Hill (est), pe care le acuză de discriminare rasială în timpul admiterii.

304 afișări
Imaginea articolului Prestigioasa universitate Harvard, acuzată de discriminare rasială

Prestigioasa universitate Harvard, acuzată de discriminare rasială (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Harvard îi discriminează pe studenţii de origine asiatică în favoarea candidaţilor albi, de culoare şi hispanici mai puţin calificaţi, potrivit celor două plângeri, depuse de asociaţia Students for fair admissions (SFFA, Studenţi pentru admitere echitabilă).

Havard practică o politică "de discriminare deloc de invidiat", apreciază SFFA într-un comunicat.

"Preferinţe sunt acordate (studenţilor) albi, de culoare şi hispanici, în detrimentul studenţilor asiatici mai bine calificaţi", adaugă asociaţia.

SFFA subliniază că "politicile discriminatorii la admitere sunt interzise în mod expres prin cel de-Al Patrulea Amendament şi legile federale privind drepturile civile".

Universitatea North Carolina "nu respectă nici ea aceste noi norme".

Asociaţia SFFA a afirmat că reprezintă interesele studenţilor "înalt calificaţi" respinşi de aceste universităţi şi ale părinţilor acestora.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici