Presupusul asasin al jurnalistei Anna Politkovskaia se ascunde în Belgia

Presupusul asasin al jurnalistei ruse Anna Politkovskaia se ascunde în Belgia, a anunţat postul de radio Ecoul Moscovei, citând surse parlamentare.

20 afișări
Imaginea articolului Presupusul asasin al jurnalistei Anna Politkovskaia se ascunde în Belgia

Presupusul asasin al jurnalistei Anna Politkovskaia se ascunde în Belgia

Postul de radio Ecoul Moscovei a anunţat că presupusul asasin al jurnalistei se află în Belgia şi că Rusia "a prezentat deja o cererea în vederea extrădării acestuia".

Un jurnalist al acestui post de radio a precizat că informaţia a fost obţinută de la "o sursă din cadrul Parchetului".

Comisia de investigaţii din cadrul Parchetului rus a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

Serviciul de cooperare judiciară al ministerului federal belgian al Justiţiei a confirmat că "Belgia a primit, în legătură cu acest caz, în ianuarie 2008 semnalmentele unui suspect dat în urmărire de Interpol, aşa cum s-a întâmplat cu alte ţări din Europa Occidentală".

"Înainte ca cererea de extrădare să fie înaintată, suspectul trebuie să fie arestat pe teritoriul belgian", a menţionat un oficial din cadrul acestui serviciu, precizând că "Rusia va avea la dispoziţie 40 de zile pentru a o depune".

Anterior, directorul Comisiei de investigaţii din cadrul Parchetului rus declarase că asasinul jurnalistei ruse "se ascunde" undeva în Europa Occidentală.

Anna Politkovskaia, unul dintre puţinii jurnalişti care au denunţat încălcările drepturilor omului în Rusia, mai ales în Cecenia, a fost asasinată la 7 octombrie 2006 în holul imobilului său din Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici