Presupusul autor al atacului armat din Kansas va fi anchetat pentru crimă motivată de ură

Frazier Glenn Cross, presupusul autor al atacului armat de duminică soldat cu moartea a trei membri ai comunităţii evreieşti din Kansas (centrul Statelor Unite), va fi anchetat pentru crimă motivată de ură, au anunţat autorităţile luni.

115 afișări
Imaginea articolului Presupusul autor al atacului armat din Kansas va fi anchetat pentru crimă motivată de ură

Presupusul autor al atacului armat din Kansas va fi anchetat pentru crimă motivată de ură

"Declaraţiile pe care suspectul le-a făcut în ultimele 24 de ore ne sugerează să este vorba de o crimă motivată de ură", a spus şeful poliţiei din Overland Park, o localitate situată în apropiere de Kansas City, unde a avut loc atacul armat soldat cu moartea a trei persoane.

Frazier Glenn Cross, în vârstă de 73 de ani, arestat duminică la puţin timp după comiterea faptelor, este un adept al supremaţiei albilor şi un fost membru al Ku Klux Klan, potrivit Southern Poverty Law Center (SPLC), o organizaţie care supraveghează grupuri şi persoane ce incită la ură rasială.

El este membru al forumului neonazist Vanguard News Network, pe care a postat peste 12.000 de mesaje, a precizat această organizaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici