Presupusul autor al atacurilor din Norvegia crease o firmă care a avut un angajat în România

Autorul atacurilor de la Oslo, Anders Behring Breivik, îşi crease o companie IT care la un moment dat avea şase angajaţi, inclusiv unul în România, conform unei versiuni a manifestului de 1.518 pagini postat pe Internet şi intitulat "2083, o Declaraţie europeană de independenţă".

1252 afișări
Imaginea articolului Presupusul autor al atacurilor din Norvegia crease o firmă care a avut un angajat în România

Presupusul autor al atacurilor din Norvegia crease o firmă care a avut un angajat în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Descriind planurile sale de reînfiinţare a Cavalerilor Templieri din secolul XII, ca o organizaţie teroristă secretă pentru înlăturarea musulmanilor din Europa până în 2020, Breivik scris: "Am înţeles că pentru a te concentra permament pe ceea ce vrei, trebuie să ai independenţă economică. Nu eram bogat la acea vreme, astfel că a trebuit să găsesc o modalitate de a câştiga fonduri suficiente".

La sfârşitul anului 2002, Breivik înfiinţase o companie care la un moment dat a avut şase angajaţi, doi în Norvegia, doi în Rusia, unul în România şi unul în Indonezia.

Breivik pare să aibă o obsesie în legătură cu riscul islamizării Europei, el încercând să realizeze o retrospectivă istorică a problemelor pe care Europa le-a avut cu musulmanii.

"Al doilea val al islamizării a început în secolul al XI-lea, cu triburile turce, incluzând regiunile din estul Europei, Anatolia, care a fost leagănul Imperiului Bizantin creştin (acum Turcia), Grecia, Serbia, Bulgaria, România. Toate ţările din jurul Mediteranei care erau creştine au devenit parte a Imperiului islamic", scria Breivik.

"Vlad Ţepeş, cruciat şi erou al românilor, a fost un geniu al războiului psihologic. Moştenirea sa merită să fie studiată în şcolile de relaţii publice, ştiinţe politice, militare, psihologie socială etc. din epoca modernă", scrie Anders Behring Breivik la pagina 244, în manifestul de 1.518 pagini semnat cu pseudonimul Andrew Berwick.

"Ca orice alt conducător, el avea doi inamici: dezordinea internă sau trădarea şi agresorii islamici externi care îi ameninţau ţara. El a reuşit să-şi învingă inamicii externi, folosind acelaşi nivel de cruzime ca orice alt conducător din vremea sa, dar el era un adevărat maestru al ÎNSCENĂRII cruzimii pentru a obţine efectul maxim. El era cel mai mare maestru al imagologiei, cu sute de ani înainte ca această ştiinţă să fie descoperită şi teoretizată", continuă autorul atacurilor din Norvegia.

"În cursul unei conversaţii pe care am avut-o cu un prieten suedez şi cu o doamnă care a crescut în timpul dictaturii comuniste din România, am ajuns la concluzia că occidentalii au creierele spălate de principiul corectitudinii politice şi multiculturalismului, aşa cum se întâmpla în comunism", aprecia Breivik.

La pagina 758, Breivik menţionează şi deportările din Bărăgan, efectuate în anii 1950 de fostul regim comunist din România, citând un document scris la Timişoara în 1956, care ar conchide că scopul acţiunilor era "purificarea Banatului: alungarea germanilor, sârbilor şi aromânilor". De asemenea, Breivik subliniază că Rusia a vrut să deporteze musulmanii din Europa, dar ar fi fost oprită de Marea Britanie şi de alte ţări.

Presupusul autor al atacurilor prezintă o listă a armelor şi echipamentelor pe care ar trebui să le aibă "un luptător al Cavalerilor Templieri", menţionând o armă automată, grenade, pistol cu amortizor, mască de gaze, armură pentru protecţia corpului, vestă din kevlar. Pe armura de protecţie din spate, Breivik recomandă montarea unei "ţepe" din lemn sau oţel, după modelul creat de Vlad Ţepeş, pentru lovirea agresorilor care ar încerca să se apropie. La acest capitol, Breivik precizează că "cel mai celebru cruciat al românilor, Vlad Ţepeş, a tras în ţeapă zeci de mii de invadatori musulmani".

Breivik prezintă o listă a partidelor de extremă-dreapta din statele europene, din România menţionând Partidul România Mare şi mişcarea Noua Dreaptă. Sunt menţionate formaţiuni considerate "naţionaliste" din Albania, Belarus, Bosnia, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina.

Spre finalul documentului, Breivik le adresează o recomandare "fraţilor şi surorilor cauzei" sale. "Trebuie să ştiţi că nu sunteţi singuri în această luptă. Avem milioane de susţinători europeni şi zeci de mii de fraţi şi surori care ne susţin în totalitate şi sunt gata să lupte de partea noastră împotriva marxismului, multiculturalismului şi atrocităţilor musulmane. (...) Să ştiţi că aveţi fraţi şi surori loiali în toată Europa - Marea Britanie, Rusia, Franţa, Germania, Spania, Italia, Polonia, Austria, Olanda, Suedia, Danemarca,
Serbia, Norvegia, Elveţia, Andorra, Armenia, Belarus, Bosnia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malta, Monaco, Muntenegro, Norvegia, România, San Marino, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Vatican. Chiar şi conservatorii creştini din Moldova şi Albania", încheie Breivik.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici