Presupusul şofer al vehiculului folosit în atacul de la Istanbul, arestat

Poliţia turcă l-a arestat joi pe presupusul şofer al vehiculului folosit în atacul de la consulatul american din Istanbul, soldat cu moartea a şase persoane, potrivit presei locale.

12 afișări
Imaginea articolului Presupusul şofer al vehiculului folosit în atacul de la Istanbul, arestat

Presupusul şofer al vehiculului folosit în atacul de la Istanbul, arestat (Imagine: Mediafax/AFP)

Şoferul a fost interogat la sediul poliţiei, potrivit canalului de televiziune CNN Turcia. Poliţia a reţinut joi alţi patru suspecţi în acest caz. Ministrul de Interne, Besir Atalay, a calificat incidentul de miercuri, în care trei poliţişti şi trei atacatori au fost ucişi, drept un atac sinucigaş.

Atacul intervine pe fondul escaladării tensiunilor în Turcia, unde partidul de guvernământ riscă să fie interzis din cauza activităţilor antilaice, iar poliţia investighează un grup de extremă-dreapta suspectat de pregătirea unei lovituri de stat.

Măsurile de securitate la sediile misiunilor diplomatice din Istanbul au fost sporite, şi patrule de poliţie au fost trimise la locul incidentului. Poliţia investighează o posibilă implicare a reţelei teroriste al-Qaida în acest atac.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici