Preţurile locuinţelor din Marea Britanie cresc pentru prima dată în peste un an

Preţurile au fost cu 1,2% mai mari decât în februarie 2023, prima creştere anuală din ianuarie anul trecut.

1816 afișări
Imaginea articolului Preţurile locuinţelor din Marea Britanie cresc pentru prima dată în peste un an

Preţurile locuinţelor din Marea Britanie au crescut în februarie în termeni anuali pentru prima dată în mai mult de un an, cel mai recent semn de redresare a pieţei imobiliare, scrie Reuters.

Preţurile au fost cu 1,2% mai mari decât în februarie 2023, prima creştere anuală din ianuarie anul trecut, a precizat creditorul ipotecar Nationwide Building Society.

Preţurile au crescut cu 0,7% între ianuarie şi februarie anul acesta, a arătat sursa citată.

Un sondaj Reuters realizat în rândul economiştilor indicase o creştere de 0,7% în termeni anuali şi o creştere lunară de 0,3%.

„Scăderea costurilor de împrumut la începutul anului pare să fi determinat o creştere a pieţei imobiliare”, a declarat economistul şef al Nationwide, Robert Gardner.

Luna trecută, Banca Angliei a menţinut rata cheie de împrumut la 5,25%, cea mai ridicată din 2008, dar a declarat că s-ar putea apropia momentul unei reduceri, deoarece inflaţia se îndreaptă spre ţinta de 2%. Ratele ipotecare au scăzut în aşteptarea următoarei mişcări a băncii centrale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici