Previziuni sumbre pentru Marea Britanie, sub presiunea mutaţiei SARS-CoV-2

6354 afișări
Imaginea articolului Previziuni sumbre pentru Marea Britanie, sub presiunea mutaţiei SARS-CoV-2

Veştile proaste se ţin lanţ pentru Marea Britanie. După ce virusul a suferit o mutaţie, iar Regatul Unit a fost izolat de restul lumii, medicii vin cu previziuni de coşmar. La sfârşitul lunii februarie se anunţă peste 700.000 de cazuri noi de COVID şi 5.000 de morţi pe săptămână.

Dacă se va ajunge la acest scenariu, Marea Britanie se poate confrunta cu un număr de îmbolnăviri şi decese de 3 ori mai mare faţă de cel actual. Se poate ajunge la cel puţin 20 de mii de internări, un număr căruia spitalele nu îi vor mai putea face faţă.  

Un motiv pentru această explozie de infectări este chiar noua tulpină a virusului, cu 70% mai contagioasă decât cea actuală. Pe de altă parte, cotidianul The Times scrie că Boris Johnson a fost avertizat de la începutul lunii decembrie că epidemia a scăpat de sub control, dar că a refuzat să creadă acest lucru.

La sfârşitul săptămânii trecute, Londra şi sud-estul Angliei au intrat în cel mai dur nivel de restricţii. Este vorba despre 34 de milioane de oameni care au voie doar să meargă la cumpărături, spital şi la muncă, dacă angajatorul spune că nu pot lucra de acasă. Cu o seară înaintea intrării în vigoare a restricţiilor, mii de londonezi au fugit însă din capitală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici