Prigojin rupe tăcerea cu privire la revolta armată

Liderul grupului Wagner Evgheni Prigojin a făcut primele sale comentarii după revolta de sâmbătă. „Nu a fost scopul nostru să răsturnăm regimul”, a spus acesta.

5227 afișări
Imaginea articolului Prigojin rupe tăcerea cu privire la revolta armată

Prigojin rupe tăcerea cu privire la revolta de sâmbătă

Prigojin a vorbit într-un mesaj audio de 11 minute publicat pe Telegram. El a spus că scopul „marşului” a fost pentru a evita distrugerea grupului militar şi în semn de protest faţă de conducerea „ineficientă” a războiului din Ucraina, şi nu de a răsturna guvernul de la Moscova.

„Nu a fost scopul nostru să răsturnăm regimul”, a spus Prigojin, potrivit The Guardian.

Despre revoltă, el a spus că „societatea a cerut-o” şi a adăugat că aceasta a arătat că există „probleme serioase cu securitatea pe întreg teritoriul ţării noastre”.

„Ne-am oprit în acel moment, când a devenit clar că va fi vărsat mult sânge", a continuat el.

El a acuzat încă o dată Ministerul rus al Apărării că a ţintit trupele sale cu focuri de artilerie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici