Prim-ministrul Ucrainei şi alţi oficiali vor merge în SUA la reuniunile FMI şi ale Băncii Mondiale

Prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal şi înalţi oficiali ucraineni din domeniul finanţelor vor vizita Washingtonul săptămâna viitoare, în timpul reuniunilor de primăvară ale Fondului Monetar Internaţional şi ale Băncii Mondiale, au declarat vineri surse familiare cu aceste planuri.

444 afișări
Imaginea articolului Prim-ministrul Ucrainei şi alţi oficiali vor merge în SUA la reuniunile FMI şi ale Băncii Mondiale

Shmyhal, ministrul de finanţe Serhiy Marchenko şi guvernatorul băncii centrale Kyrylo Shevchenko urmează să se întâlnească la nivel bilateral cu oficiali din domeniul finanţelor din Grupul celor Şapte şi din alte ţări şi să ia parte la o masă rotundă privind Ucraina care va fi găzduită joi de Banca Mondială, au declarat sursele, potrivit Reuters.

Evenimentul de joi va fi prima şansă pentru oficialii ucraineni cheie de a se întâlni personal cu o serie de oficiali financiari din economiile avansate de la invazia Rusiei în Ucraina la 24 februarie.

Evenimentul le va oferi oficialilor şansa de a discuta despre devastarea fizică şi consecinţele economice ale războiului, precum şi despre continuarea funcţionării sectorului bancar şi financiar al Ucrainei.

Se preconizează că repercusiunile războiului Rusiei în Ucraina vor domina reuniunile de săptămâna viitoare ale înalţilor oficiali economici din ţările membre ale Băncii Mondiale şi FMI, precum şi ale G7 şi G20, FMI fiind pregătit să îşi revizuiască în scădere prognoza privind creşterea globală ca urmare a războiului.

"Fără sprijin acum, nu va exista reconstrucţie în viitor", a declarat una dintre surse.

Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a declarat în cadrul unui eveniment desfăşurat săptămâna aceasta la Varşovia că banca pregăteşte un pachet de sprijin de 1,5 miliarde de dolari pentru Ucraina. citeste mai departe

Consiliul de administraţie al FMI a aprobat săptămâna trecută crearea unui nou cont care să ofere donatorilor bilaterali şi grupurilor internaţionale o modalitate sigură de a trimite resurse financiare Ucrainei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici