Prima decizie în ANCHETA privind contactele echipei lui Trump cu Rusia: Avocat olandez, condamnat la închisoare

Un avocat olandez a fost condamnat la 30 de zile de închisoare în cadrul investigaţiei privind presupusele contacte între echipa electorală a preşedintelui SUA Donald Trump şi Rusia, relatează BBC News online.

2261 afișări
Imaginea articolului Prima decizie în ANCHETA privind contactele echipei lui Trump cu Rusia: Avocat olandez, condamnat la închisoare

Prima decizie în ANCHETA privind contactele echipei lui Trump cu Rusia: Avocat olandez, condamnat la închisoare

Avocatul olandez Alex van der Zwaan, în vârstă de 33 de ani, a fost condamnat pentru declaraţii false despre contactele cu Rick Gates, fost consilier al lui Donald Trump. Alex van der Zwaan a primit 30 de zile de închisoare, în cadrul unui acord cu procurorii semnat în luna februarie.

Van der Zwaan este ginerele unuia dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia şi se numără printre persoanele inculpate în cadrul investigaţiei din Statele Unite coordonate de procurorul special Robert Mueller.

Acuzaţiile aduse lui Alex van der Zwaan nu se referă propriu-zis la campania electorală din 2016. În martie, Statele Unite au impus sancţiuni vizând 19 cetăţeni ruşi, inclusiv 13 inculpaţi în ancheta coordonată de Robert Mueller. Van der Zwaan a primit şi o amendă de 20.000 de dolari şi va fi sub control judiciar două luni după eliberare. El a lucrat în trecut la firma de avocatură Skadden, Arps, Slate şi Meagher&Flom. Această firmă a colaborat cu Paul Manafort, fostul şef al echipei de campanie a lui Donald Trump, şi cu Rick Gates când cei doi ofereau consultanţă electorală în Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici