Prima fotografie cu fiul lui El Chapo după arestare: imagine difuzată de autorităţile mexicane

Autorităţile mexicane au făcut publice prima fotografie a lui Ovidio Guzman, fiul traficantului de droguri El Chapo, după arestarea acestuia în ultimele zile la Culiacan, Mexic.

1781 afișări
Imaginea articolului Prima fotografie cu fiul lui El Chapo după arestare: imagine difuzată de autorităţile mexicane

A fost „iad pe pământ” pentru o zi, aşa au trăit locuitorii din Culiacán, capitala statului mexican Sinaloa, după ciocnirea dură dintre traficanţii  cartelului local şi forţele de ordine care au precedat capturarea lui Ovidio Guzmán López.

Bilanţul este foarte mare: 29 de morţi, inclusiv zece soldaţi şi agenţi, şi 19 traficanţi de droguri, precum şi zeci de răniţi de ambele părţi şi 21 de membri ai cartelului arestaţi.

În speranţa de a minimiza pierderile umane, peste 3.500 de oameni din armată şi poliţie au intrat în acţiune la ora 5 dimineaţa, când oraşul era aproape pustiu, pentru a ajunge în localitatea Jesús María unde Ovidio Guzmán, cunoscut sub numele de „El Raton” (şoarecele ).

Dar blitz-ul a avut succes doar parţial, deoarece reacţia sistemului de securitate al Cartelului de la Sinaloa a fost declanşată imediat, cu o desfăşurare de grupuri armate şi activarea a până la 19 baricade pe principalele căi, unde au fost incendiate diverse maşini.

Timp de multe ore, au relatat martorii oculari, Culiacán a fost transformat într-un oraş în război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici