Prima imagine cu autorul atacului armat de la şcoala din Texas. Este cel mai tragic eveniment de la masacrul de la Sandy Hook din 2012

Prima fotografie a atacatorului în vârstă de 18 ani care a deschis focul într-o şcoală primară din Texas. Cel puţin 19 copii au fost ucişi în atacul armat.

8008 afișări
Imaginea articolului Prima imagine cu autorul atacului armat de la şcoala din Texas. Este cel mai tragic eveniment de la masacrul de la Sandy Hook din 2012

Foto: Sky News

Salvador Ramos a fost identificat de autorităţi ca fiind atacatorul. Tânărul în vârstă de 18 ani a fost fost ucis de către ofiţerii care au intervenit.

Un tânăr în vârstă de 18 ani a deschis focul într-o şcoală primară din Texas, ucigând cel puţin 19 copii, au anunţat autorităţile americane. Bilanţul victimelor a inclus şi trei adulţi.

Este cel mai tragic eveniment de acest fel de la masacrul de la şcoala din Sandy Hook din 2012.

Atacul armat din Texas intervine la mai puţin de două săptămâni după un incident similar produs într-un supermarket din oraşul Buffalo (statul New York), soldat cu moartea a zece persoane.

Preşedintele american Joseph Biden a fost informat despre incident în timp ce revenea din turneul efectuat în Asia, a declarat Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Cum s-a întămplat

Tânărul, identificat ca fiind Salvador Ramos, a intrat înarmat în şcoala primară Robb din Uvalde cu un pistol şi, posibil, cu o puşcă, a declarat guvernatorul Greg Abbott. Oficialii nu au dezvăluit imediat un motiv, dar guvernatorul din Texas a precizat că atacatorul era un rezident al comunităţii cu populaţie majoritar latino-americană aflată la aproximativ 135 de kilometri vest de San Antonio.

Un agent al Poliţiei de Frontieră care se afla în apropiere când a început schimbul de focuri de armă a intrat în şcoală fără să aştepte întăriri şi l-a împuşcat şi ucis pe atacator, care se afla în spatele unei baricade, potrivit unui oficial al forţelor de ordine care a vorbit sub rezerva anonimatului pentru AP. Agentul a fost rănit, dar a reuşit să iasă din şcoală, a precizat sursa din cadrul forţelor de ordine.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici