Prima navă care transportă cereale ucrainene se îndreaptă spre apele turceşti

Prima navă care transportă cereale din Ucraina prin Marea Neagră de la invadarea Rusiei în urmă cu cinci luni a părăsit portul Odesa şi se îndreaptă spre Turcia. Nava va acosta la Istanbul înainte de a-şi continua drumul spre Liban, potrivit Sky News.

202 afișări
Imaginea articolului Prima navă care transportă cereale ucrainene se îndreaptă spre apele turceşti

Prima navă care transportă cereale ucrainene se îndreaptă spre apele turceşti

Nava cu cereale ucrainene se îndreaptă spre apele turceşti.

Va acosta la Istanbul, unde va fi verificată de oficiali din partea ONU, Turcia, Rusia şi Ucraina.

Verificările fac parte din acordul negociat de Turcia şi ONU, care s-a dovedit a fi un progres diplomatic rar în conflictul dintre Rusia şi Ucraina.

Nava Razoni, sub pavilion Sierra Leone, se va îndrepta spre Liban după ce va trece prin strâmtoarea Bosfor din Turcia.

Aceasta transportă 26.527 de tone de porumb.

Organizaţia Naţiunilor Unite a avertizat asupra riscului de foamete multiplă în acest an, în condiţiile în care războiul din Ucraina a afectat puternic rezervele de alimente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici