Prima ninsoare a anului la Beijing, provocată de meteorologi

Meteorologii chinezi au reuşit duminică să provoace o ninsoare artificială la Beijing, în cadrul eforturilor de combatere secetei care afectează regiunea de mai mult de zece ani, relatează AFP.

94 afișări
Imaginea articolului Prima ninsoare a anului la Beijing, provocată de meteorologi

Prima ninsoare a anului la Beijing, provocată de meteorologi (Imagine: Mediafax Foto)

Beijingul a fost acoperit de zăpadă după o ninsoare care a durat jumătate de zi, cu mult înaintea sezonului obişnuit şi la temperaturi de circa 2 grade Celsius, a precizat agenţia China Nouă.

Şi în provinciile Liaoning şi Jilin, din nord-estul ţării, precum şi în portul Tianjin, din est, au căzut ninsori

"Nu pierdem nici o ocazie de a provoca precipitaţii de când Beijingul este confruntat cu o secetă persistentă", a declarat Zhang Qiang, director al biroului din Beijing pentru modificarea climei, citat de China Nouă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici