Prima noapte de calm la Atena, după şase zile de violenţe

Atena a cunoscut prima noapte de calm relativ după şase zile de manifestaţii şi violenţe între tineri şi poliţişti, au anunţat vineri dimineaţa surse din cadrul poliţiei greceşti.

20 afișări
Imaginea articolului Prima noapte de calm la Atena, după şase zile de violenţe

Prima noapte de calm la Atena, după şase zile de violenţe (Imagine: Mediafax Foto)

Un singur incident a fost semnalat joi, la ora 23.00 GMT(01.00 ora României), când manifestanţii au aruncat cu pietre împotriva unei instituţii sportive aparţinându-i lui Minos Kyriakou, preşedintele comitetului olimpic grec, au declarat sursele citate.

Grecia s-a confruntat încă de sâmbătă, ziua în care a murit la Atena adolescentul Alexis Grigoropoulos, în vârstă de 15 ani, cu un val de ciocniri între tineri şi poliţişti, care au provocat importante daune magazinelor, agenţiilor bancare şi clădărilor oficiale din Atena şi din marile oraşe ale ţării.

Joi seara, circa 20 de tineri au aruncat cu pietre în poliţişti în apropiere de Universitatea din Atena, la încheierea unei manifestaţii care a reunit circa 400 de persoane.

O altă manifestaţie, care a reunit peste 1.000 de persoane joi seara, în centrul oraşului Salonic, al doilea ca mărime din Grecia, s-a încheiat fără incidente.

Citeşte şi:

Grecia: Proteste violente, după un incident soldat cu moartea unui tânăr (Video)

Poliţistul care a ucis un adolescent la Atena, inculpat oficial pentru omucidere voluntară

Violenţe sporadice la Atena, în cea de-a şasea zi de proteste

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici