Prima reacţie a oficialilor români cu privire la criza de la Ierusalim. Meleşcanu, despre decizia lui Trump: Este bine să nu se recurgă la măsuri unilaterale

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a precizat, vineri, întrebat cum comentează decizia preşedintelui SUA Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimului drept capitală a Israelului, că România are o poziţie consecventă, care vizează faptul că soluţia trebuie găsită pe calea dialogului.

1187 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie a oficialilor români cu privire la criza de la Ierusalim. Meleşcanu, despre decizia lui Trump: Este bine să nu se recurgă la măsuri unilaterale

Prima reacţie a oficialilor români cu privire la criza de la Ierusalim. Meleşcanu, despre decizia lui Trump: Este bine să nu se recurgă la măsuri unilaterale

„Poziţia României este poziţia pe care am avut-o consecvent legată de ideea creării a două state, Israel şi Palestina, care să trăiască în bună vecinătate şi în prosperitate, cu ideea noastră că această soluţie trebuie să fie găsită pe calea dialogului direct între părţile interesate şi în acelaşi timp pe ideea că este bine să nu se recurgă la măsuri unilaterale care ar putea avea un impact negativ asupra negocierilor”, a spus Meleşcanu, întrebat cum comentează decizia preşedintelui SUA Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Decizia anunţată de SUA este, după părerea mea, un element încurajator pentru că preşedintele Trump dă foarte clar semnalul, în afară de problema mutării ambasadei, în legătură cu dorinţa SUA de a se implica în găsirea unei soluţii şi mai ales subliniază faptul că, în ceea ce priveşte situaţia Ierusalimului, situaţia celor două state din regiune, acestea vor face obiectul unor negocieri şi în urma soluţiilor care vor fi găsite între ele se va definitiva şi statutul juridic al celor două state şi al Ierusalimului”, a adăugat Meleşcanu.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat, miercuri seară, că recunoaşte oraşul Ierusalim drept capitală a Israelului, afirmând că decizia constituie "o nouă abordare" în efortul de soluţionare a conflictului israelo-palestinian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici