VIDEO  Prima transmisiune în direct de pe Marte. Astronomii sunt fascinaţi!

Vineri, pentru a sărbători cea de-a 20-a aniversare a lui Mars Express de la ESA, amatorii de astronomie vor avea şansa de a vedea o transmisiune în direct de pe Marte.

2974 afișări
Imaginea articolului Prima transmisiune în direct de pe Marte. Astronomii sunt fascinaţi!

ESA

Utilizatorii se pot conecta pentru a vedea imaginile cu Marte aşa cum arăta acum 50-60 de secunde, deoarece acestea sunt transmise în direct de la camera de monitorizare vizuală de la bordul satelitului marţian al ESA.

„Aceasta este o cameră veche, planificată iniţial în scopuri de inginerie, la o distanţă de aproape trei milioane de kilometri de Pământ – aceasta nu a fost încercată până acum şi, să fim sinceri, nu suntem 100% siguri că va funcţiona”, explică James Godfrey, Manager de operaţiuni de nave spaţiale la centrul de control al misiunii ESA din Darmstadt, Germania.

„Dar sunt destul de optimist. În mod normal, vedem imagini de pe Marte şi ştim că au fost făcute cu câteva zile înainte. Sunt încântat să văd Marte aşa cum este acum". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici