Primăria din Seul le cere angajaţilor să vină la serviciu în pantaloni scurţi pe timpul verii

Municipalitatea din Seul le-a recomandat funcţionarilor săi să poarte pantaloni scurţi la birou pe durata verii pentru a realiza economii cu climatizarea, ce creşte semnificativ consumul de electricitate, a anunţat marţi un oficial local.

856 afișări
Imaginea articolului Primăria din Seul le cere angajaţilor să vină la serviciu în pantaloni scurţi pe timpul verii

Primăria din Seul le cere angajaţilor să vină la serviciu în pantaloni scurţi pe timpul verii (Imagine: Koreaherald.com)

Primarul capitalei sud-coreene, Park Won-Soon, ar urma să promoveze ţinutele estivale la muncă în cadrul unei prezentări de modă organizate marţi în cadrul campaniei "Super Cool Biz".

Pentru al patrulea an consecutiv, autorităţile încearcă să convingă funcţionarii să renunţe la sacou şi cravată atunci când nu au întâlniri preofesionale cu persoane din exteriorul administraţiei.

Dar este pentru prima dată când funcţionarilor li se cere să vină în pantaloni scurţi.

"Unii angajaţi de o anumită vârstă nu sunt obişnuiţi cu ţinute lejere deoarece acestea au fost interzise multă vreme. Dar noi credem că până la urmă campania va fi acceptată de mulţi", a declarat pentru AFP un responsabil de această operaţiune.

În timpul verii, temperatura ambiantă în clădirile publice nu trebuie să coboare sub 28 de grade Celsius, o restricţie redusă la 26 de grade Celsius în firmele private, magazine şi restaurante.

În timpul iernii, ca şi în cursul verii, Coreea de Sud se confruntă cu importante penurii de electriciate ca urmare a numeroşilor ani de investiţii mici şi tarife subvenţionate care au făcut consumatorii iresponsabili, potrivit experţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici