Primarul din Duisburg neagă că ar fi fost avertizat înaintea festivalului "Love Parade"

Primarul oraşului german Duisburg, Adolf Sauerland, neagă că fusese avertizat în legătură cu riscurile pe care le reprezenta festivalul "Love Parade", după busculada care, potrivit celui mai recent bilanţ, s-a soldat cu cel puţin 20 de morţi.

45 afișări
Imaginea articolului Primarul din Duisburg neagă că ar fi fost avertizat înaintea festivalului "Love Parade"

Primarul din Duisburg neagă că ar fi fost avertizat înaintea festivalului "Love Parade" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu ştiam de avertismente", declară primarul în vârstă de 55 de ani.

Potrivit ziarului Suddeutsche Zeitung (SZ), poliţia avertizase în legătură cu riscurile organizării festivalului într-un staţiu atât de restrâns, dar organizatorii şi Primăria ar fi ignorat avertismentele. Fostul şef al poliţiei s-ar fi opus organizării festivalului tocmai din aceste motive. De aceea, potrivit publicaţiei, liderul filialei locale a CDU, deputatul Thomas Mahlberg, ceruse demiterea şefului poliţiei, care a fost înlocuit.

În paralel, bilanţul busculadei produse sâmbătă a ajuns la cel puţin 20 de morţi. O tânără de 21 de ani, spitalizată în stare gravă după busculadă, a decedat din cauza rănilor. Bilanţul anterior al incidentului produs la festivalul de muzică tehno "Love Parade" era de 19 morţi şi 500 de răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici