Primarul din New Orleans a putut părăsi China

Primarul din New Orleans (statul Louisiana, sudul Statelor Unite), Ray Nagin, a părăsit miercuri China, unde a fost ţinut în carantină într-un hotel din Shanghai de duminică, a anunţat joi purtătorul său de cuvânt.

14 afișări
Imaginea articolului Primarul din New Orleans a putut părăsi China

Primarul oraşului New Orleans, Ray Nagin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Primarul, soţia lui şi garda de corp au fost consemnaţi în hotel după ce au călătorit cu un avion la bordul căruia se afla un pasager suspectat că ar fi fost contaminat cu virusul gripei porcine.

El a putut pleca miercuri seara, pentru a se îndrepta către Sydney, altă etapă a călătoriei de zece zile în Asia şi Pacific pentru promovarea oraşului său, a precizat purtătorul său de cuvânt, James Ross, contactat telefonic după ce a ajuns în capitala Australiei.

În China, repausul forţat a condus la anularea mai multor întâlniri prevăzute, lucru care "l-a dezamăgit", dar "primarul a spus că înţelege decizia autorităţilor chineze şi că a fost tratat cu mare curtoazie", a subliniat Ross.

Nagin trebuia iniţial să părăsească Shanghaiul, mare metropolă din estul Chinei, marţi seara.

China, care a fost acuzată de anumite ţări de exces de zel impunând în mod obişnuit o carantină de şapte zile, a anunţat marţi că a înregistrat un total cumulat, de la 11 mai şi până în prezent, de 100 de cazuri confirmate de gripă porcină, dintre care niciunul mortal.

Potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, boala, apărută în Mexic la sfârşitul lui aprilie, s-a soldat cu 141 de morţi în întreaga lume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici