Primarul oraşului Praga a fost sub protecţia poliţiei după ce un asasin rus ar fi încercat să-l omoare

Zdenêk Hřib, edilul din Praga, a confirmat pentru presa rusă că a fost pus sub protecţia poliţiei, dar a refuzat să ofere infromaţii cu privire la ameninţarea care a determinat autorităţile să recurgă la acest gest. Presa cehă scrie, însă, că ar fi vorba de un asasin rus, trimis la Praga pentru a-l omorî pe edil şi un alt politician, scrie The Guardian.

2057 afișări
Imaginea articolului Primarul oraşului Praga a fost sub protecţia poliţiei după ce un asasin rus ar fi încercat să-l omoare

Primarul oraşului Praga a fost sub protecţia poliţiei după ce un asasin rus ar fi încercat să-l omoare

Hřib a confirmat luni că poliţia l-a pus sub protecţie în urmă cu câteva săptămâni după identificarea unei ameninţări la adresa sa, dar a refuzat să spună dacă a fost vizat de Rusia sau care este natura ameninţării.

"În primul rând, ar trebui să spun că este foarte important pentru mine să rămân fidel crezurilor mele, chiar dacă asta înseamnă să mă pună în pericol", a spus Hřib într-un interviu acordat postului de radio Echo independent din Moscova. „Protecţia mi-a fost oferită de poliţia cehă. A fost decizia lor, nu sunt în măsură să comentez motivele”, a adăugat edilul.

Duminică, revista cehă Respekt a raportat că o persoană care avea asupra sa documente diplomatice ruse a ajuns la Praga în urmă cu trei săptămâni cu obiectivul de a-l asasina pe Hřib şi un alt politician ceh, Ondřej Kolář.

Publicaţia, care citează surse anonime din serviciile de informaţii cehe, a spus că asasinul ar fi purtat o valiză care conţinea otravă letală.

Nici forţele de ordine din Cehia, nici politicienii cehi nu au confirmat acest raport. Dmitry Peskov, un purtător de cuvânt al lui Vladimir Putin, a numit-o „fals”. "Nu ştim nimic deloc despre această anchetă", a spus el luni. „Nu ştim cine a făcut ancheta. Pare încă un canard.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici