Primarul oraşului rus Stavropol, suspectat de corupţie, susţine că a fost torturat în arest

Primarul oraşului rus Stavropol, aflat în arest preventiv pentru acte de corupţie, a declarat prin intermediul avocatului său că a fost torturat în detenţie. Bestuji susţine că agenţii au ameninţat şi că se vor lua de familia sa, iar primarul a acceptat astfel să semneze declaraţia de vinovăţie.

80 afișări
Imaginea articolului Primarul oraşului rus Stavropol, suspectat de corupţie, susţine că a fost torturat în arest

Primarul oraşului rus Stavropol, suspectat de corupţie, susţine că a fost torturat în arest (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul tribunalului din Stavropol, Inna Denissova, avocata primarului Igor Bestuji, a citit o scrisoare din partea clientului său în care acesta susţine că a fost torturat de agenţii care l-au arestat pe 2 februarie, find astfel constrâns să admită că a încercat să primească mită 50 de milioane de ruble (1,3 milioane de euro).

"M-au lovit la cap, la ceafă şi mi-au pus un sac de plastic pe cap. După aceea, m-au ameninţat cu electrocutarea şi chiar cu violul", afirmă primarul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici