Primarul unui oraş din Coreea de Sud s-a încăierat cu poliţiştii la un protest faţă de un marş LGBT

Primarul unui oraş din Coreea de Sud, însoţit de mai mulţi susţinători, s-a încăierat cu poliţiştii la un protest faţă de un marş LGBT.

1368 afișări
Imaginea articolului Primarul unui oraş din Coreea de Sud s-a încăierat cu poliţiştii la un protest faţă de un marş LGBT

Wikipedia Commons

Oficialii din oraşul Daegu din Coreea de Sud au încercat să împiedice desfăşurarea unui festival anual al comunităţii LGBT, ceea ce a dus la ciocniri cu poliţia.

Asta după ce mai multe companii locale şi organizaţii religioase nu au reuşit să obţină un ordin judecătoresc de interzicere a festivalului. Hong Joon-pyo, primarul conservator al oraşului Daegu, a sprijinit cererea susţinând că un număr mare de participanţi la festival va afecta afacerile locale.

Instanţa a dat dreptate organizatorilor festivalului afirmând că libertatea de exprimare este la fel de importantă ca şi libertatea de a face afaceri.

Confruntările au început sâmbătă dimineaţa, când sute de oficiali din Daegu, în frunte cu primarul, au împiedicat camioanele organizatorilor festivalului să intre în locul unde urma să aibă loc evenimentul. Poliţiştii au reuşit să-i înlăture pe protestatari, dar între părţi au avut loc altercaţii.

Primarul Hong Joon-pyo este cunoscut pentru poziţia sa anti-LGBT. Festivalul Daegu Queer Culture Festival se desfăşoară în districtul central al oraşului din 2009.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici