Primele doze de vaccin AstraZenaca ajung în Italia. Cine are prioritate la vaccinare

  • Aproape 250.000 doze de vaccin Astrazenaca ajung sâmbătă în Italia.
  • Vaccinul va fi administrat profesorilor, poliţiştilor şi angajaţilor din penitenciare care au sub 55 de ani.
444 afișări
Imaginea articolului Primele doze de vaccin AstraZenaca ajung în Italia. Cine are prioritate la vaccinare

Domenico Arcuri, comisarul special italian pentru COVID-19, a declarat, vineri, că planul de vaccinare funcţionează la viteză maximă.

Domenico Arcuri a confirmat că primele 246.600 de doze de vaccin Astrazenaca vor sosi sţmbătă: „De săptămâna viitoare vom putea să începe şi administrarea acestuia. Vom continua vaccinarea cu Pfizer şi Moderna a populaţiei cu cel mai mare risc, pentru a reduce letalitatea. Astrazeneca va fi administrată celor care nu au împlinit 55 de ani: vom începe cu profesorii, poliţia, angajaţii din închisori şi prizonieri”.

Până în martie, a spus comisarul special italian pentru COVID-19, 7 milioane de italieni ar putea fi vaccinaţi.

„În ianuarie am primit 2,3 milioane de doze, în februarie - dacă previziunile vor fi respectate - vom primi 4,2 şi în martie 8,2 milioane. În total, vom avea 14,7 milioane de doze în primul trimestru, când ar fi trebuit să avem 28 de milioane", a afirmat Arcuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici