Primul cuib de viespi ucigaşe din SUA a fost stârpit de biologi cu ajutorul unui aspirator cu captare în vid. Entomologii au ataşat dispozitive de urmărire pe insecte

  • Primul cuib de viespi gigant asiatice descoperit în SUA a fost distrus cu succes de entomologi
  • Oamenii de ştiinţă au folosit un aspirator special cu captare în vid
  • Specia de insecte ucide anual aproximativ 40 de oameni în Asia
2837 afișări
Imaginea articolului Primul cuib de viespi ucigaşe din SUA a fost stârpit de biologi cu ajutorul unui aspirator cu captare în vid. Entomologii au ataşat dispozitive de urmărire pe insecte

Sursa foto: profimedia

Primul cuib de viespi ucigaşe de pe teritoriul Statelor Unite a fost descoperit şi stârpit de biologi. Cuibul a fost reperat după ce oamenii de ştiinţă au ataşat, cu ajutorul aţei dentare, dispozitive de urmărire pe insecte.

Viespile gigant asiatice sunt o specie invazivă de insecte, care atacă coloniile de albine şi le distrug în câteva ore. Sunt printre cele mai mari specii de viespi din lume: regina poate atinge peste 5cm lungime.

Entomologii au captat cu ajutorul unui aspirator special cu vid în jur de 200 de viespi care şi-au făcut stupul într-un copac din oraşul Blaine, aflat în proximitatea graniţei cu Canada. Copacul va fi tăiat pentru a opri înmulţirea speciei prin larvele depozitate în scoarţă.

Viespile gigant şi-au căpătat renumele drept ucigaşe pentru că au un ac puternic, veninos, care poate penetra prin îmbrăcăminte, provoacă durere locală şi adeseori, fatală. Anual în Asia mor aproximativ 40 de oameni din cauza înţepăturii insectei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici