Primul miner chilian a fost scos din mină după 68 de zile de întuneric

Un prim miner, Florencio Avalos, a fost scos la suprafaţă teafăr, miercuri, în jurul orei 0.10 (6.10, ora României), după 68 de zile petrecute în mina San Jose din Chile, alături de 32 de colegi, un calvar subteran fără precedent.

265 afișări
Imaginea articolului Primul miner chilian a fost scos din mină după 68 de zile de întuneric

Primul miner chilian a fost scos din mină după 68 de zile de întuneric (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Florencio Avalos şi-a strâns în braţe copilul de şapte ani imediat după ce a ieşit din nacelă, apoi pe soţia sa Monica, pe preşedintele chilian, Sebastian Pinera, precum şi mai multe persoane prezente la ieşirea din puţ.

Ulterior, Avalos a fost transportat imediat la un spital de campanie instalat la mină, unde urmează să fie supus unei prime serii de examinări medicale.

Minerul în vârstă de 31 de ani a fost scos din mină într-o ascensiune fără probleme, de mai puţin de 15 minute, cu o nacelă metalică de 53 de centimetri diametru, printr-un puţ cu adâncimea de 622 de metri. El a luat locul unui membru al echipelor de salvare, care a rămas în subteran pentru a pregăti restul ascensiunilor.

Nacela se pregătea de o nouă coborâre câteva minute mai târziu, îmbarcând un al doilea membru al echipelor de salvare, înainte de urcarea altui miner.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici