Primul raport asupra circumstanţelor prăbuşirii zborului MH17 va fi publicat în maxim două săptămâni

Primul raport asupra circumstanţelor prăbuşirii zborului MH17 în Ucraina, la mijlocul lui iulie, va fi publicat "în decursul acestei săptămâni sau săptămâna viitoare", a anunţat marţi purtătoarea de cuvânt a biroului olandez însărcinat cu efectuarea anchetei.

74 afișări
Imaginea articolului Primul raport asupra circumstanţelor prăbuşirii zborului MH17 va fi publicat în maxim două săptămâni

Primul raport asupra circumstanţelor prăbuşirii zborului MH17 va fi publicat în maxim două săptămâni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Încă nu ştim când anume, dar raportul interimar va fi publicat în decursul acestei săptămâni sau săptămâna viitoare", a afirmat pentru AFP Sara Vernooij, purtătoarea de cuvânt a biroului olandez de anchetă OVV.

"Este vorba de primul raport, un raport interimar", a subliniat ea. "Raportul final va fi publicat mai târziu, sperăm că în cursul verii anului 2015", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Un avion de tip Boeing al companiei Malaysia Airlines care asigura legătura Amsterdam-Kuala Lumpur a explodat în zbor, la 17 iulie, probabil lovit de o rachetă în timp ce survola estul Ucrainei. Aparatul de zbor transporta 298 de persoane, dintre care 193 de cetăţeni olandezi.

Acordurile internaţionale prevăd, în mod normal, publicarea unui raport interimar în termen de 30 de zile după producerea catastrofei aeriene, dar "situaţia complexă" din Ucraina a întârziat lucrările anchetatorilor.

Cutiile negre au fost analizate în Marea Britanie, de către Biroul britanic de anchetare a accidentelor aeriene.

În schimb, conducerea anchetei privind cauzele accidentului a fost încredinţată Olandei.

Kievul şi occidentalii îi consideră pe separatiştii proruşi responsabili de producerea tragediei, în timp ce Moscova şi insurgenţii acuză Kievul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici