Primul taifun din acest sezon în Taiwan şi Filipine a ucis 36 de oameni - GALERIE FOTO

Patru persoane au fost ucise joi în Taiwan, după ce insula a fost atinsă de primul taifun din acest sezon, Saola, în timp ce bilanţul morţilor taifunului în Filipine a ajuns la 32.

415 afișări
Imaginea articolului Primul taifun din acest sezon în Taiwan şi Filipine a ucis 36 de oameni - GALERIE FOTO

Primul taifun din aceste sezon în Taiwan şi Filipine a ucis 36 de oameni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Taifunul Saola s-a abătut asupra Taiwanului joi, însoţit de rafale de vânt violente şi precipitaţii torenţiale, cauzând moartea a patru persoane şi paralizarea insulei, au anunţat autorităţile şi echipele de intervenţie.

Saola, primul taifun din acest sezon, a atins Taiwanul la ora locală 3.20 (miercuri, 22.20, ora României), în apropiere de oraşul Hualien, situat pe coasta de est, a anunţat Biroul Meteorologic.

Taifunul a trecut mai întâi peste Filipine, unde a ucis 23 de persoane, potrivit ultimului bilanţ.

Saola era însoţit de ploi violente, în special în nordul Taiwanului, şi a provocat alunecări de teren, antrenând evacuarea în total a peste 1.500 de persoane.

În districtul Sanhsia (nord), un bărbat a murit îngropat în cursul unei alunecări de teren, iar un poliţist a murit înecat, a anunţat Centrul pentru Operaţiuni de Salvare.

A treia victimă este un motociclist care a intrat în coliziune cu un copac căzut pe stradă, iar a patra victimă este o femeie omorâtă de un copac care s-a prăbuşit peste ea, ambele victime în sudul insulei.

Şcolile erau închise pe toată insula, la fel ca majoritatea birourilor, mai puţin în comitatul Taidong (sud-est).

Taifunul s-a îndreptat spre largul mării joi dimineaţa, însă autorităţile se tem că ar putea reveni pe uscat în cursul zilei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici