Primul transport de ajutor umanitar a ajuns în Port Sudan

Primul transport internaţional cu ajutor umanitar a sosit în Port Sudan şi este pentru victimele conflictului din Sudan, a anunţat Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.

204 afișări
Imaginea articolului Primul transport de ajutor umanitar a ajuns în Port Sudan

Hepta

Este vorba despre opt tone de marfă în care se află materiale pentru spitalele sudaneze şi pentru voluntarii de la Societatea Semilună Roşie din Sudan.

„Lucrătorii din domeniul sănătăţii din Sudan au făcut imposibilul, îngrijind răniţii fără apă, electricitate şi materiale medicale de bază. Logistica necesară pentru a aduce provizii în mijlocul unui conflict activ este extrem de dificilă, iar noi suntem uşuraţi că am reuşit să aducem acest material medical în ţară", a declarat Patrick Youssef, directorul regional al CICR pentru Africa, potrivit Sky News.

CICR intenţionează să trimită în Sudan încă un transport cu provizii medicale şi personal de urgenţă.

Sute de oameni au fost ucişi şi mii au fost răniţi de pe 15 aprilie, de la izbucnirea luptei pentru putere între armata sudaneză şi forţele paramilitare Rapid Support Forces (RSF).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici