Primul vaccin împotriva Covid-19 ar putea fi gata până în septembrie, în China

  • China ar putea avea primul vaccin pentru coronavirus, a anunţat Dr. Gao Fu, directorul general al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din China (CDC)
  • Şeful CDC spune că vaccinul ar putea fi gata până în luna septembrie şi vă va fi folosit în situaţii de urgenţă, în special pentru personalul din sistemul medical.
  • China are în test trei vaccinuri împotriva noului coronavirus, dintre acestea doua sunt în faţă avansată
1178 afișări
Imaginea articolului Primul vaccin împotriva Covid-19 ar putea fi gata până în septembrie, în China

Primul vaccin împotriva Covid-19 ar putea fi gata până în septembrie, în China

Dr. Gao Fu, directorul general al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din China, a declarat, joi, că China se aşteaptă să aibă un vaccin pentru noul coronavirus până în septembrie.

Oficialul chinez a spus, însă, că vaccinul va fi utilizat doar pentru situaţii de urgenţă în cazul unui nou focar sau val de îmbolnăviri.

„Pentru a dezvolta un vaccin sau un medicament specific, este nevoie de timp. Deoarece vaccinul va fi utilizat pe oameni sănătoşi, vrem să ne asigurăm că este sigur şi eficient”, a declarat epidemiologul chinez, potrivit Daily Mail.

Dr. Gao a mai spus că noul produs va fu un „vaccin de urgenţă” şi ar putea fi utilizat în primul rând pe personalul medical. „În opinia mea, vom avea un vaccin pentru toată lumea la începutul anului viitor”, a declarat oficialul chinez.

Declaraţiile şefului CDC vine în contextul în care companiile şi cercetătorii din întreaga lume se întrec pentru a găsi un remediu pentru Covid-19 şi peste 2,7 milioane de oameni din întreaga lume au fost infectaţi.

China are în prezent trei vaccinuri cărora li sa permis să efectueze studii clinice. Doi dintre acestea, două au ajuns în faza de testare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici