Prinţesa Kate, alături de Roger Federer în culisele Wimbledon, să vadă cum muncesc copii de mingi

Prinţesa de Wales s-a alăturat marelui tenisman Roger Federer pentru a vedea în culisele competiţiei de la Wimbledon munca băieţilor şi fetelor de mingi.

1379 afișări
Imaginea articolului Prinţesa Kate, alături de Roger Federer în culisele Wimbledon, să vadă cum muncesc copii de mingi

Sursa foto: Twitter

Kate şi Federer, care a fost de opt ori campion la Wimbledon, au asistat la o sesiune de antrenament la care tinerii sperau să impresioneze selecţionerii şi să obţină unul dintre cele 250 de locuri pentru turneul de luna viitoare.

Prinţesa, care este patroană a All England Lawn Tennis and Croquet Club, a declarat că Wimbledon este „renumit pentru băieţii şi fetele de mingi, care sunt incredibil de profesionişti” şi că a fost „incredibil să văd cum se desfăşoară totul în spatele scenei”.

Ea le-a spus: „Cu toată disciplina şi tot ceea ce aţi învăţat, veţi fi capabili să o folosiţi în multe alte părţi ale vieţii voastre - lucruri precum încrederea şi sentimentul de mândrie pe care îl aveţi pe oricare dintre terenuri este un moment atât de important”.

Federer a declarat că a fost „foarte impresionat de cât de mult efort şi antrenament se depune pentru a fi un copil de mingi în timpul campionatelor”.

„Obişnuiam să fiu copil de mingi la Basel când aveam nouă sau zece ani şi, aşa cum am spus mereu, odată copil de mingi, mereu copil de mingi”, a adăugat el.

În timpul evenimentului, Kate a luat parte la o partidă de dublu cu Federer pe terenul nr. 3, înainte de a-i urmări pe copii participând la antrenament.

Aproximativ 1.000 de copii cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani iau parte în fiecare an la sesiunile de la centrul comunitar al clubului din Raynes Park. Cei care reuşesc să ajungă la faimosul turneu vor fi parcurs luni întregi de antrenamente stricte, în cadrul cărora învaţă abilităţi cheie, inclusiv cum să semnalizeze schimbarea mingii, cum să rostogolească mingile până la fileu şi care este modalitatea corectă de a trimite mingile către jucători.

Vor fi 170 de nou-veniţi, în timp ce alţi 80 se vor întoarce din anii precedenţi.

Sarah Goldson, managerul echipei de băieţi şi fete cu mingea, a declarat „A fost o plăcere să îi primim pe Alteţa Sa Regală şi pe Roger Federer la Wimbledon pentru a vedea şi a experimenta ceea ce este necesar pentru a fi un BBG la Wimbledon. Suntem foarte mândri de tinerii care îşi dedică atât de mult timp şi efort rolului lor, care joacă un rol esenţial în desfăşurarea unui campionat de succes”.

Turneul de la Wimbledon din acest an începe luni, 3 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici