Prinţii William şi Harry vizitează în secret soldaţii britanici răniţi în Afganistan

Prinţii William şi Harry fac vizite frecvente, în secret, soldaţilor britanici aflaţi în spital în urma rănilor suferite în teatrele de operaţiuni, inclusiv în Afganistan, informează Sunday Mirror.

26 afișări
Imaginea articolului Prinţii William şi Harry vizitează în secret soldaţii britanici răniţi în Afganistan

Prinţii William şi Harry vizitează în secret soldaţii britanici răniţi în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi fraţi au făcut din aceste vizite secrete "o prioritate" de când a crescut numărul de răniţi în Afganistan.

William, care urmează antrenamente pentru a deveni pilot RAF, şi Harry, care a luptat în provincia Helmand alături de regimentul Household Cavalry, discută în particular cu soldaţii răniţi şi le duc cadouri lor şi familiilor lor. Ultima vizită a celor doi membri ai familiei regale britanice a avut loc săptămâna trecută, la Selly Oak Hospital din Birmingham.

William şi Harry calcă astfel pe urmele mamei lor, prinţesa Diana, care părăsea adesea în secret Kensington Palace pentru a vizita adăposturile pentru oameni fără casă, precum şi spitalele şi ospiciile pentru copii.

"Ambii prinţi au devenit din ce în ce mai îngrijoraţi, pe măsură ce numărul soldaţilor răniţi în Afganistan a crescut", a declarat un responsabil din cadrul Armatei.

Amândoi "simt că pot cel puţin să îi viziteze, cât de des pot, pe cei răniţi în luptă. Vizitele sunt efectuate în secret şi prinţii nu vor să li se recunoască vreun merit pentru ele", a adăugat responsabilul militar.

William şi Harry "stau şi vorbesc cu soldaţii cât de mult le permit doctorii. Ei stau însă de vorbă şi cu familiile lor (...). Atât William, cât şi Harry au fost extrem de impresionaţi de ceea ce au văzut la Selly Oak. Ceea ce au considerat ei ca fiind cel mai important este puterea voinţei răniţilor de a-şi reveni, pentru a se putea alătura din nou camarazilor lor din Helmand", a mai spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici