Prinţul George ar putea lua parte la încoronarea Regelui Charles al III-lea

Prinţul şi Prinţesa de Wales decid dacă băiatul în vârstă de 9 ani ar trebui să aibă un rol oficial într-un eveniment mediatic atât de mare, precum încoronarea Regelui Charles, bunicul său. Camilla are cinci nepoţi adolescenţi, mai mari decât prinţul George, şi vor avea îndatoriri oficiale.

1375 afișări
Imaginea articolului Prinţul George ar putea lua parte la încoronarea Regelui Charles al III-lea

The Royal Family, Facebook

Se aşteaptă ca prinţul George să primească un rol oficial la încoronarea bunicului său.

Prinţul şi Prinţesa de Wales „se gândesc” dacă fiul lor cel mare - în vârstă de 9 ani şi al doilea în linia de succesiune la tron - ar trebui să fie inclus în ceremonia de la Westminster Abbey, din 6 mai, potrivit The Telegraph.

Cei cinci nepoţi adolescenţi ai reginei, care sunt mai în vârstă decât prinţul George, vor fi pentru prima dată în centrul atenţiei, având propriile lor îndatoriri oficiale. Nu este clar ce roluri vor îndeplini, dar simplul fapt al implicării lor sugerează o legătură puternică cu Regele Charles.

The Sunday Times a relatat că regina a dorit ca cei cinci nepoţi ai ei să ţină baldachinul deasupra ei în timp ce este unsă cu ulei sfânt în ceea ce este descris ca fiind partea „cea mai sacră” a ceremoniei de încoronare.

Surse de la palat au sugerat că un astfel de rol nu a fost acordat nepoţilor reginei. Fiul ei, Tom Parker Bowles, are doi copii în vârstă de 15 şi 13 ani, iar fiica ei, Laura Lopes, are o fiică de 15 ani şi gemeni de 13 ani.

O sursă regală a subliniat că ar fi „total nepotrivit” să se discute despre un potenţial rol pentru nepoţii reginei şi nu pentru cei ai regelui.

Cu toate acestea, sursa a precizat că nepoţii lui Charles sunt mult mai tineri decât nepoţii săi vitregi şi că nu au fost luate decizii ferme cu privire la implicarea lor.

Este de aşteptat ca doar Prinţul George, care ar urma să fie un viitor rege, să aibă un rol.

The Telegraph înţelege că prinţul William şi Catherine încă se gândesc la ce ar fi mai bine pentru fiul lor, având în vedere atenţia pe care o va primi în mod inevitabil la un eveniment acoperit de mass-media din întreaga lume. Părinţii săi vor dori să se asigure că presiunea unui rol formal nu va fi prea mare.

Fraţii săi, prinţesa Charlotte, în vârstă de 7 ani, şi prinţul Louis, în vârstă de 4 ani, ar urma să participe la încoronare în calitate de spectatori.

Nu se crede că ceilalţi doi nepoţi ai regelui, care locuiesc în California cu părinţii lor, ducele şi ducesa de Sussex, vor călători la Londra pentru ceremonie.

Surse regale nu i-au inclus pe Archie, care va împlini 4 ani în ziua respectivă, şi pe Lilibet, în vârstă de un an, în nicio discuţie.

Potrivit The Sunday Times, Camilla a cerut ca nepoţii ei să ţină baldachinul deasupra ei. O sursă regală a declarat că „regina consort a spus că nu vrea ducese. Ea ar vrea să fie nepoţii ei”.

Ziarul a spus că copiii reginei au fost ţinuţi departe de „lumina reflectoarelor publice” de către părinţii lor, dar că regele „a fost întotdeauna atât de apropiat de nepoţii săi vitregi” încât un rol la ceremonie a fost o recunoaştere adecvată a relaţiei lor.

La ultimele două ceremonii de încoronare, tinerii moştenitori au rămas în congregaţie. În 1937 a participat Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 11 ani. La propria ei încoronare, în 1953, Charles, care avea 4 ani, a stat în congregaţie alături de bunica sa, regina mamă.

Palatul Buckingham a refuzat să comenteze aranjamentele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici