Prinţul Harry pierde contestaţia privind protecţia din partea poliţiei din Marea Britanie

Prinţul Harry a pierdut, miercuri, contestaţia legală împotriva deciziei guvernului britanic de a-i retrage beneficiul de a fi protejat de organele de poliţie atunci când se află în Marea Britanie, informează Reuters.

523 afișări
Imaginea articolului Prinţul Harry pierde contestaţia privind protecţia din partea poliţiei din Marea Britanie

Prinţul Harry pierde contestaţia privind protecţia din partea poliţiei din Marea Britanie

Decizia instanţei vine după ce Harry a contestat decizia Ministerului de Interne, cel care are în subordine poliţia, de a nu mai beneficia de protecţie din partea poliţiei atunci când se află în Marea Britanie.

Potrivit Reuters, membrii familiei regale primesc protecţie din partea statului, însă prinţului Harry i-a fost redus nivelul de securitate după decizia sa de a se retrage din îndatoririle regale în martie 2020. Autorităţile au argumentat că decizia a fost luată deoarece ducele de Sussex nu mai este membru activ al Casei Regale.

După ce i s-a acordat permisiunea de a solicita o revizuire judiciară a acestei decizii, avocaţii lui Harry au declarat în decembrie, în cadrul unei audieri, că decizia de a-i retrage protecţia l-a supus unui tratament ilegal, nedrept şi nejustificat.

În urma constestaţiei, Comitetul Executiv pentru Protecţia Regalităţii şi a Personalităţilor Publice, cunoscut sub numele de RAVEC, nu a decis că Harry nu ar trebui să primească protecţie, ci că nu ar trebui să o aibă pe aceeaşi bază.

Înalta Curte a fost de acord, concluzionând că nu a existat nicio ilegalitate în această hotărâre, iar sentinţa se păstrează ca atare, relevă sursa citată.

Ultima vizită a lui Harry în Marea Britanie a avut loc la începutul acestei luni, când a făcut o vizită de rutină pentru a-şi vedea tatăl, după ce s-a aflat că regele a fost diagnosticat cu o formă nespecificată de cancer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici