Prinţul Harry şi soţia lui Meghan, supăraţi deoarece copiii lor nu vor primi titlul de Alteţă Regală

Prinţul Harry şi soţia lui Meghan Markle sunt „supăraţi” deoarece copiii lor, Archie şi Lilibet, nu vor primi titlul de Alteţa Sa Regală (ASR) când vor fi numiţi prinţ şi prinţesă de Regele Charles al III-lea, potrivit Daily Mail.

19940 afișări
Imaginea articolului Prinţul Harry şi soţia lui Meghan, supăraţi deoarece copiii lor nu vor primi titlul de Alteţă Regală

Zuma Press / Hepta

Copiii prinţului Harry şi ai lui Meghan Markle nu vor primi statutul de ASR atunci când vor fi numiţi prinţ şi prinţesă de către regele Charles al III-lea, susţine o sursă. Archie, în vârstă de trei ani, şi Lilibet, în vârstă de un an, urmează să fie numiţi oficial prinţ şi prinţesă în viitorul apropiat, deoarece Charles a fost de acord să emită un document pentru a acorda aceste titluri.

Totuşi, sursele susţin că, în urma discuţiilor tensionate cu noul rege, soţii Sussex sunt „furioşi" deoarece copiii lor nu vor primi titluri de Alteţa Sa Regală. Se mai spune că Harry şi Meghan s-au plâns că fiicele prinţului Andrew, Beatrice şi Eugenie, au statutul de ASR, deşi nu sunt membri ai familiei regale în activitate.

„Harry şi Meghan au fost îngrijoraţi de problema securităţii, iar faptul că sunt prinţ şi prinţesă le aduce dreptul de a avea anumite niveluri de securitate regală. Au existat multe discuţii în ultima săptămână. Ei au insistat că Archie şi Lilibet sunt prinţ şi prinţesă. Au fost necruţători de când a murit regina. Dar au rămas furioşi pentru că Archie şi Lilibet nu pot lua titlul de ASR. Acesta este acordul, pot fi prinţ şi prinţesă, dar nu ASR, deoarece nu sunt membri ai familiei regale care lucrează”, a declarat o sursă pentru The Sun.

Archie şi Lilibet au dreptul la aceste titluri în urma decesului reginei, ca parte a regulilor stabilite de regele George al V-lea în 1917 care limitau numărul de membri ai familiei regale care folosesc titlul ASR.

„Să-i lăsăm pe Archie şi Lilibet să devină prinţ şi prinţesă, dar să nu aibă titlurile HRH ar fi un compromis clasic. Acelaşi lucru s-a întâmplat cu Diana şi Fergie după ce au divorţat de Charles şi Andrew. Şi, bineînţeles, Sarah Ferguson este şi astăzi ducesă de York. Harry şi Meghan ar trebui să fie mulţumiţi, deoarece folosirea de prinţ sau prinţesă sună bine în State. Dar, chiar dacă copiii lor sunt încă sus în linia de succesiune, ei nu vor fi membri ai familiei regale care lucrează, aşa că este foarte corect să nu aibă titluri. O mulţime de oameni cred că Harry şi Meghan ar trebui să-şi piardă ei înşişi titlurile, aşa că eu cred că ar trebui să accepte acest compromis şi să fie recunoscători, deoarece ar putea fi mult mai rău pentru ei şi pentru copiii lor”, a declarat, pentru MailOnline, expertul regal Phil Dampier.

Soţii Sussex au încetat să mai folosească propriile lor titluri ASR după ce au renunţat la statutul de membri ai familiei regale de rang înalt şi s-au mutat în Aemrica de Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici