Priveghi în stil irlandez pentru Edward Kennedy, însoţit de rugăciuni, cântece şi umor

Familia şi prietenii lui Edward Kennedy s-au reunit vineri seara în jurul sicriului senatorului american, decedat marţi la vârsta de 77 de ani, pentru un priveghi în stil irlandez, însoţit de rugăciuni, cântece şi umor.

109 afișări
Imaginea articolului Priveghi în stil irlandez pentru Edward Kennedy, însoţit de rugăciuni, cântece şi umor

Priveghi în stil irlandez pentru Edward Kennedy, însoţit de rugăciuni, cântece şi umor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest priveghi a reprezentat ultimul eveniment din jurul morţii acestui pilon al stângii americane, înaintea funeraliilor de sâmbătă şi înmormântării la cimitirul din Arlington. El va fi înmormântat acolo alături de fraţii săi, fostul preşedinte John F. Kennedy şi fostul secretar al Justiţiei Robert Kennedy, ambii asasinaţi în anii '60.

Ceremonia a avut loc la biblioteca John F. Kennedy, de la Boston, Massachusetts, oraşul de origine al familiei.

Numeroase personalităţi ale politicii americani erau prezente, în special vicepreşedintele Joe Biden, de origine irlandeză ca şi familia Kennedy, şi mai mulţi republicani, opozanţi politici dar prieteni ai lui Ted Kennedy.

Arnold Schwarzenegger, guvernatorul republican al statului California, care este căsătorit cu o nepoată a lui Ted Kennedy, era prezent, ca şi liderii Sinn Fein Martin McGuinness şi Gerry Adams, care l-au întâlnit pe Kennedy în timp ce acesta era mediator în conflictul nord-irlandez.

Familia a dorit ca această seară să fie o "ocazie pentru celebrarea vieţii (lui Ted Kennedy), marcată de dragostea sa pentru muzică, zâmbet şi poveşti cu prietenii şi familia pe care o adora".

Familia şi prietenii lui Edward Kennedy s-au reunit în jurul sicriului senatorului american

Ceremonia a început printr-o rugăciune, apoi un cor a interpretat "God bless America", înainte ca familia şi prietenii să treacă pe la tribună pentru a-i aduce un omagiu senatorului.

În pofida emoţiei, zâmbetele nu au lipsit, pe fondul anecdotelor. Joseph Kennedy, nepotul lui Ted şi fiul fratelui său Robert, a povestit că nu l-a învins pe unchiul său decât o singură dată într-o cursă cu velierele, deoarece barca sa a început să se scufunde.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici