Prizonier ISIS, executat de un copil. „Nu ne vom opri până ce nu răzbunăm tot sângele vărsat”

O înregistrare care surprinde execuţia unui creştin nigerian îngrozeşte nu numai prin gravitatea faptei, ci şi prin faptul că grupul terorist afiliat ISIS a ales un copil de aproximativ 8 ani care să participe la actul criminal, arată Daily Mail.

4428 afișări
Imaginea articolului Prizonier ISIS, executat de un copil. „Nu ne vom opri până ce nu răzbunăm tot sângele vărsat”

Sursa: SITE Intelligence Group

Filmarea difuzată de „agenţia de ştiri” Amaq, a ISIS, arată un copil de aproximativ opt ani care participă la execuţie, într-o zonă neidentificată din Borno, Nigeria. Băiatul îi avertizează pe creştini: „Nu ne vom opri până ce nu răzbunăm tot sângele vărsat”. ISIS a făcut un obicei din folosirea copiilor mici, supranumiţi „puii Califatului”, la execuţiile filmate în scopuri propagandistice, potrivit Daily Mail.
 
O imagine din controversatul material video a fost preluată în mediul online de SITE Intelligence Group, o organizaţie care urmăreşte activitatea grupărilor jihadiste. Co-fondatoarea Rita Katz a comentat că „Imoralitatea ISIS e fără margini”, după ce a estimat zona în care s-ar fi putut petrece execuţia. Potrivit acesteia, copilul face parte din organizaţia teroristă ISWAP (Islam State West Province).
 
Filiala din Africa de Vest a Statului Islamic s-a format după ce o facţiune s-a despărţit de grupul islamist nigerian Boko Haram, în 2016. Luna trecută, 11 prizonieri creştini au fost ucişi de teroriştii ISWAP la Borno, în ziua de Crăciun.
 
Un videoclip difuzat atunci îi înfăţişa pe cei 13 ostatici, dintre care se crede că 10 erau creştini şi trei musulmani. ISWAP a afirmat că doi prizonieri au fost cruţaţi, iar ceilalţi 11 au murit pentru a răzbuna uciderea liderilor Abu Bakr al-Baghdadi şi Abul-Hasan Al-Muhajir, din Irak şi Siria.
 
Preşedintele nigerian Muhammadu Buhari i-a îndemnat pe cetăţeni să nu se lase segregaţi de religie. „Nu trebui să îi lăsăm pe terorişti să ne dezbine, întorcându-i pe creştini împotriva musulmanilor. Aceşti ucigaşi barbari nu reprezintă islamul sau milioanele de musulmani din întreaga lume”, a declarat el la acea vreme.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici