”Problemă radioactivă gravă” după ce trupele ruse părăsesc Cernobîl

Autorităţile ucrainene trebuie să verifice dacă există deşeuri radioactive şi radiaţii în jurul Kievului, deoarece ar putea exista o "problemă radioactivă gravă", scrie Sky News, în urma unei informări făcută de şeful zonei de excludere de la Cernobîl.

27521 afișări
Imaginea articolului ”Problemă radioactivă gravă” după ce trupele ruse părăsesc Cernobîl

”Problemă radioactivă gravă” după ce trupele ruse părăsesc Cernobîl

Acesta a declarat că aproximativ 1.500 de soldaţi ruşi s-au aflat în zona de excludere din jurul centralei nucleare de la Cernobîl în timpul ocupării zonei de către Rusia.

Centrala a fost scena celui mai grav accident nuclear din lume în 1986.

Trupele "au săpat tranşee şi au amplasat mine terestre, perturbând solul care este contaminat cu radiaţii".

În informare se spune că soldaţii ruşi au primit echipamente vechi de 70 de ani pentru a detecta radiaţiile, astfel încât nu erau pe deplin conştienţi de riscuri.

De asemenea, este posibil ca tancurile care au trecut prin zonă să fi "adunat sol şi noroi contaminat pe drum" în timp ce se îndreptau spre capitala ucraineană Kiev.

Întrucât zona a fost, de asemenea, unul dintre principalele puncte de ieşire pentru trupele ruseşti care se întorceau în Rusia şi Belarus, este posibil ca acestea să fi împrăştiat sol contaminat în aceste zone.

Waghorn avertizează că în prezent există "afirmaţii exagerate" atât din partea Rusiei, cât şi a Ucrainei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici