Probleme grave pentru Venezuela: Ţara a ajuns să aibă mai puţini bani cash decât rapperul american Jay-Z

Rezerva de bani cash a Venezuelei a scăzut sub 1 miliard de dolari, în timp ce ţara se confruntă cu sancţiuni din partea guvernelor din întreaga lume, limitând astfel accesul la fonduri şi abilitatea de a vinde rezervele de aur, scrie Business Insider.

5885 afișări
Imaginea articolului Probleme grave pentru Venezuela: Ţara a ajuns să aibă mai puţini bani cash decât rapperul american Jay-Z

Sursa FOTO: Profimedia Images

Ţara sud-americană are mai puţin de 800 de milioane de dolari, în bani cash, precum şi 200 de milioane de dolari sub formă de alte active lichide, au declarat surse de la Băncii Centrale din Venezuela pentru Bloomberg. 

Scăderea cu care se confruntă Venezuela a pus ţara în situaţia în care are mai puţini bani cash decât antrepenori miliardari precum rapperul Jay-Z, care a acumulat o avere de peste 1 miliard de dolari până acum, potrivit Forbes.

Lista oamenilor care „valorează” mai mult ca Venezuela curprinde personalităţi precum Kylie Jenner, precum şi Jeff Bezos sau Bill Gates.

Chiar dacă Venezuela încă se mai poate lăuda cu aproape 73 de tone de aur, care valorează în jur de 3,6 miliarde de dolari, ţara se chinuie să transforme acest aur în bani cash, după ce SUA a limitat posibilitatea ca băncile şi cumpărătorii să colaboreze cu administraţia prezidenţială din Venezuela, informează Business Insider.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici