Proces: Guvernul indian se opune recunoaşterii căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

Guvernul indian se opune recunoaşterii căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Potrivit unui dosar depus duminică la Curtea Supremă, Guvernul cere instanţei să respingă contestaţiile depuse de cuplurile LGBT la actualul cadru legislativ.

287 afișări
Imaginea articolului Proces: Guvernul indian se opune recunoaşterii căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

Proces: Guvernul indian se opune recunoaşterii căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

Ministerul Justiţiei din India consideră că, deşi pot exista diverse forme de relaţii în societate, recunoaşterea legală a căsătoriei este doar pentru relaţiile heterosexuale, iar statul are un interes legitim în menţinerea acestui lucru, potrivit unui documentul citat de Reuters.

„Convieţuirea ca parteneri şi întreţinerea de relaţii sexuale de către persoane de acelaşi sex ... nu este comparabilă cu conceptul indian de unitate familială formată dintr-un soţ, o soţie şi copii", a argumentat ministerul.

Instanţei nu i se poate cere „să schimbe întreaga politică legislativă a ţării, adânc înrădăcinată în normele religioase şi sociale", mai susţine Ministerul indian. Acesta consideră că orice modificare a structurii juridice ar trebui să fie de competenţa parlamentului.

Într-un verdict istoric din 2018, instanţa supremă din India a dezincriminat homosexualitatea, eliminând o interdicţie din epoca colonială privind relaţiile sexuale între homosexuali. Cazul actual este văzut ca o nouă evoluţie importantă privind drepturile LGBT în India.

Cel puţin 15 cereri, unele întocmite de cupluri homosexuale, au fost depuse în ultimele luni pentru a cere instanţei să recunoască căsătoriile între persoane de acelaşi sex, pregătind terenul pentru această confruntare juridică cu guvernul premierului Narendra Modi.

Totuşi, în India, problema căsătoriilor între persoane de acelaşi sex este sensibilă. Homosexualitatea este un subiect tabu pentru mulţi dintre cei care trăiesc în ţara conservatoare din punct de vedere social şi cu o populaţie de 1,4 miliarde de locuitori.

Cazurile urmează să fie audiate luni la Curtea Supremă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici