Proces împotriva guvernului german după ce a autorizat exportul a 3.000 de arme către Israel

  • Avocaţi pentru drepturile omului au intentat un proces împotriva guvernului german după ce acesta a aprobat exportul a 3.000 de arme antitanc către Israel.
  • Apărătorii drepturilor omului consideră că în acest fel guvernul de la Berlin sprijină Israelul în războiul din Gaza.
1252 afișări
Imaginea articolului Proces împotriva guvernului german după ce a autorizat exportul a 3.000 de arme către Israel

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, şi cancelarul Germaniei, Olaf Scholz. Foto: Hepta/Mediafax Foto

Centrul European pentru Drepturile Constituţionale şi Drepturile Omului din Berlin a arătat că guvernul german a acordat autorizaţia de export pentru 3.000 de arme antitanc către Israel după atacul Hamas din 7 octombrie.

Demersul avocaţilor pentru drepturile omului împotriva guvernului vine după ce săptămâna trecută tot avocaţi din Berlin au declarat că au depus un apel pentru a opri exporturile de arme către Israel, motivând că astfel s-ar putea încălca dreptul umanitar internaţional în Fâşia Gaza, scrie Reuters.

"Germania nu poate rămâne fidelă valorilor sale dacă exportă arme pentru un război în care sunt evidente încălcări grave ale dreptului umanitar internaţional", a declarat secretarul general al CEDO, Wolfgang Kaleck, într-un comunicat.

Avocaţii au cerut tribunalului administrativ din Berlin să suspende licenţele de export ca măsură provizorie de protecţie juridică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici