China a convocat un diplomat japonez din cauza comentariilor negative la un summit

Beijingul a convocat vineri un diplomat japonez pentru a-şi exprima îngrijorarea şi nemulţumirea faţă de comentariile negative la adresa Chinei făcute în timpul unui summit al liderilor Statelor Unite, Japoniei şi Filipinelor, a anunţat Ministerul de Externe chinez.

182 afișări
Imaginea articolului China a convocat un diplomat japonez din cauza comentariilor negative la un summit

China a convocat un diplomat japonez din cauza comentariilor negative la un summit

Statele Unite şi aliaţii lor, inclusiv Japonia, şi-au întărit forţele militare pentru a contracara ceea ce ei consideră a fi o ameninţare tot mai mare din partea Chinei în zone cum ar fi calea navigabilă aglomerată a Mării Chinei de Sud şi Taiwanul.

La summitul de săptămâna aceasta de la Washington, cei trei lideri au discutat despre acţiunile agresive ale Chinei în disputata Mare a Chinei de Sud, precum şi despre legăturile de securitate dintre cele trei state, notează Reuters.

Un reprezentant al Ministerului de Externe chinez, Liu Jinsong, s-a întâlnit cu un oficial al ambasadei japoneze, Akira Yokochi, pentru a-i exprima ”îngrijorarea serioasă şi nemulţumirea puternică a Chinei”.

Preşedintele american Joe Biden şi premierul japonez Fumio Kishida expuseseră, la summit, o serie de proiecte, de la dezvoltarea de rachete până la aselenizări, condamnând în acelaşi timp comportamentul Chinei în regiunea Mării Chinei de Sud.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici