Proces suspendat după ce judecătorul a postat poze indecente pe Internet

Un judecător american de origine română, preşedinte al unei curţi federale de apel şi care conducea un proces pentru obscenitate, a recunoscut că a postat pe site-ul său personal mai multe poze cu conţinut sexual explicit.

52 afișări
Imaginea articolului Proces suspendat după ce judecătorul a postat poze indecente pe Internet

Proces suspendat după ce judecătorul a postat poze indecente pe Internet (Imagine: www.washingtonpost.com)

Alex Kozinski, preşedintele uneia din cele mai prestigioase curţi de apel din Statele Unite, numit în funcţie în 1985 de către preşedintele Ronald Reagan, a candidat, de asemenea, pentru un post de magistrat în cadrul Curţii Supreme de Justiţie, relatează The Washington Post în ediţia electronică.

Judecătorul a participat, de asemenea, la un concurs pentru desemnarea celui mai sexy angajat din sistemul judiciar american pe care l-a şi câştigat, potrivit publicaţiei americane.

Kozinski a declarat pentru cotidianul Los Angeles Times, publicaţia care a făcut aceste dezvăluiri, că nu a crezut că pozele şi clipurile video de pe site-ul său puteau fi accesate şi de către public. Accesul pe site-ul respectiv, care pare să dateze din 2004, a fost blocat, scrie The Washington Post.

Cathy Anderson, managerul curţii de apel prezidată de Kozinski, a declarat că site-ul este proprietate privată şi este administrat de unul din fii judecătorului, care ar fi publicat "o parte, dar nu toate" pozele explicite.

Experţii legali consideră că aceste dezvăluiri vor atrage numeroase plângeri din partea opiniei publice, subliniind însă că nu există prevederi clare în codul etic al judecătorilor privind materialele încărcate de aceştia pe Internet. Doar un număr redus de judecători au fost admonestaţi iar numărul proceselor prezidate de aceştia a fost redus în urma unor astfel de abateri.

Kosinski prezida procesul intentat unui aşa-numit "artist al şocului" care regiza filme în care erau descrise incidente sexuale şi violente. Judecătorul a declarat că procesul a fost suspendat până la o eventuală decizie a autorităţilor judiciare federale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici