Procesul Weinstein: Prima zi de deliberări s-a încheiat fără un verdict

  • Prima zi de deliberări în procesul în care Harvey Weinstein este judecat pentru viol şi alte agresiuni sexuale s-a încheiat fără ca juriul să ajungă la un verdict.
  • Juraţii au cerut să vadă mai multe probe din dosar şi explicaţii mai amănunţite privind definirea unor termeni legali.
  • Cazul este considerat definitoriu pentru mişcarea globală #MeToo, împotriva hărţuirii sexuale.
592 afișări
Imaginea articolului Procesul Weinstein: Prima zi de deliberări s-a încheiat fără un verdict

Procesul Weinstein: Prima zi de deliberări s-a încheiat fără un verdict

După o oră de discuţii, juraţii au solicitat lămuriri suplimentare privind o serie de termeni legali şi despre legislaţia privind agresorii sexuali. Totodată, aceştia i-au cerut judecătorului James Burke să-i consilieze, în vederea pronunţării verdictului. De asemenea, juraţii au cerut să vadă mai multe probe din dosar.

Procesul a început pe 6 ianuarie, la Tribunalul din Manhattan, New York. Weinstein este acuzat de viol şi alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind două femei. Actriţa Jessica Mann susţine că Weinstein a violat-o în 2013, iar Mimi Haleyi, asistentă de producţie, l-a acuzat de alte abuzuri sexuale, săvârşite în 2006. Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a negat acuzaţiile, spunând că relaţiile au fost consensuale.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.

Cazul este considerat definitoriu pentru mişcarea globală #MeToo, împotriva hărţuirii sexuale. Analiştii spun că verdictul va influenţa şi viitoarele procese ale unor persoane acuzate de abuzuri sexuale, încurajând sau descurajând victimele să raporteze astfel de cazuri.

Peste 80 de femei, printre care actriţe precum Angelina Jolie, Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film.

Harvey Weinstein este subiectul mai multor anchete ale poliţiştilor din Los Angeles şi Londra. Weinstein a fost pus sub acuzare pentru prima dată la New York, iar ulterior şi la Los Angeles, pentru violenţe sexuale săvârşite asupra altor două victime.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici