Procuratura moldoveană acceptă expertiză internaţională în legătură cu moartea unui tânăr

Procuratura moldoveană susţine că cetăţeanul Valeriu Boboc, despre care familia susţine că a murit după ce a fost bătut de poliţie, a decedat miercuri în drum spre Spitalul de Urgenţă, după ce a fost intoxicat cu o substanţă necunoscută, şi se declară dispusă să admită expertiză internaţională.

10 afișări
Imaginea articolului Procuratura moldoveană acceptă expertiză internaţională în legătură cu moartea unui tânăr

Procuratura moldoveană acceptă expertiză internaţională în legătură cu moartea unui tânăr (Imagine: Protv Chişinău)

Valeriu Boboc a decedat miercuri, la ora 01.15, în drum spre Spitalul de Urgenţă. Conform rezultatelor autopsiei, leziunile corporale primite, şi anume fractura unei coaste nu au legătură cu cauza morţii sale, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

Conform medicilor, tânărul a suferit o intoxicaţie cu substanţă necunoscută. Pentru a exclude orice dubii referitoare la cauza decesului, procurorii sunt dispuşi să primească expertiză internaţională în acest sens, se arată în comunicat.

Totodată, Procuratura Generală anunţă că a format un grup special de procurori, care va verifica şi examina toate cererile şi plângerile cetăţenilor privind eventualele abuzuri sau acte de tortură comise de poliţişti.

Referitor la persoanele reţinute sau arestate, Procuratura precizează că, potrivit legislaţiei, acestea benficiază de asistenţă juridică şi accesul avocaţilor, iar minorii sunt audiaţi în prezenţa părinţilor sau profesorilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici