Procuror, despre atacul terorist din Franţa: Modul de operare în atentatul de la Nisa, specific reţelelor teroriste islamiste

Modul de operare folosit în atentatul de la Nisa, soldat cu 84 de morţi şi 202 răniţi, este specific organizaţiilor teroriste islamiste, afirmă procurorul general al Franţei, Francois Molins.

4289 afișări
Imaginea articolului Procuror, despre atacul terorist din Franţa: Modul de operare în atentatul de la Nisa, specific reţelelor teroriste islamiste

Procuror, despre atacul terorist din Franţa: Modul de operare în atentatul de la Nisa, specific reţelelor teroriste islamiste

"Ancheta va încerca să stabilească dacă suspectul a beneficiat de complicitate, dacă a avut legături cu organizaţii teroriste islamiste, pentru că, trebuie să reamintesc, acest tip de acţiune se înscrie în apelurile făcute de astfel de organizaţii", a declarat François Molins, citat de ziarul Liberation.

Bilanţul atentatului de la Nisa este de 84 de morţi, inclusiv zece copii şi adolescenţi. Alte 202 persoane au fost rănite, 52 fiind în stare gravă, a declarat Francois Molins.

Procurorul general al Franţei a lăudat activităţile serviciilor de securitate franceze. "Şoferul camionului a deschis focul asupra forţelor de ordine, dar a fost neutralizat; camionul fusese închiriat pe 11 iulie şi trebuia returnat pe 13 iulie", a precizat Molins.

În interiorul camionului frigorific au fost găsite opt cutii goale şi o bicicletă; în cabină era un pistol semiautomat calibrul 7.65 şi un încărcător; de asemenea, erau replici ale unor arme de foc de tip Kalacknikov şi M16, a explicat Molins.

"Mohamed Lahouaiej Bouhlel nu era cunoscut deloc de serviciile de informaţii franceze. Era căsătorit, avea copii; soţia a fost reţinută", a spus Molins, precizând că autorul atacului fusese condamnat o singură dată la şase luni de închisoare cu suspendare pentru o altercaţie în trafic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici