Procurorii TPI cer închisoare pe viaţă pentru Radovan Karadzici

Procurorul Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie a cerut condamnarea la detenţie pe viaţă a lui Radovan Karadzici, fostul lider politic al sârbilor din Bosnia, acuzat de acte de genocid comise în războiul din perioada 1992-1995, inclusiv pentru masacrul de la Srebreniţa.

138 afișări
Imaginea articolului Procurorii TPI cer închisoare pe viaţă pentru Radovan Karadzici

Radovan Karadzici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Închisoarea pe viaţă este singura pedeapsă adecvată", a anunţat Biroul procurorului.

"Sub comanda lui Karadzici, au fost comise expulzări, crime, acte de tortură împotriva a sute de mii de musulmani şi croaţi", susţin procurorii.

Karadzici este acuzat şi de acte de purificare etnică în anumite regiuni din Bosnia.

Războiul din Bosnia s-a soldat cu circa 100.000 de morţi, în perioada 1992 - 1995.

Radovan Karadzici, în vârstă de 69 de ani, este acuzat şi de masacrul de la Srebreniţa, comis în iulie 1995 şi soldat cu circa 8.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici